Coronavirus

Op deze pagina vind je alle informatie die vanuit de WDC is verstuurd omtrent het coronavirus covid-19. Voor actuele informatie over het virus, verwijzen we u graag naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus


Beste leden,

Zoals in onze laatste mailing aangegeven is, waren er 2 belangrijke data waar wij ons op richtten met betrekking tot het hervatten van de competitie. Het zal inmiddels bij iedereen bekend zijn dat we beide data niet gaan redden. De eerste pijldatum,18 januari, is 3 weken geleden al verstreken. En ook de tweede datum, 22 februari, zullen we niet gaan halen. Deze conclusie zullen jullie vast allemaal al zelf getrokken hebben, maar middels deze email delen wij mede dat het seizoen 2020-2021 officieel voorbij is en we de competitie dan ook niet meer zullen gaan spelen.

Laten we er met z'n allen op hopen dat we in September weer vol goede moed aan een nieuw seizoen kunnen beginnen.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Naar aanleiding van de nieuwe regels die door de overheid zijn opgesteld, hebben we besloten om de gehele eerste helft van de competitie te schrappen. Het gaat ons namelijk niet meer lukken om een volledige competitie te plannen, na het wegvallen van de komende weken. Dit houdt concreet in dat de eindstanden dit jaar gebaseerd zullen worden op een halve competitie, namelijk de tweede helft. Dit is uiteraard alleen het geval als het mogelijk wordt om deze te kunnen uitspelen.

Voor het vervolg van de competitie hebben we 2 belangrijke datums geprikt.

18 januari 2021
Wanneer we uiterlijk 18 januari weer kunnen beginnen te darten, dan is het mogelijk om zowel de 2e helft van de competitie te spelen en kunnen we ook de WDC Cup spelen.

22 februari 2021
Wanneer we uiterlijk 22 februari weer kunnen beginnen te darten, dan is het mogelijk om de 2e helft van de competitie te spelen en zal de WDC Cup geschrapt worden.

We zullen de situatie goed in de gaten houden en bekijken per week wanneer het weer verantwoord is om de competitie te herstarten. Mocht het niet mogelijk zijn om op (of voor) 22 februari te starten, dan zal dit seizoen helaas volledig geschrapt worden.

Met vriendelijke groeten,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Vol goede moed begonnen we weer aan het seizoen, maar helaas moeten we nu al melden dat de competitie tot nader bericht wordt gestopt. Doordat de kroegen, in ieder geval de komende 3 weken, maar tot 21u inloop mogen hebben en al om 22u moeten sluiten, is het voor ons onmogelijk om de competitie door te laten gaan.

Concreet houdt dit in dat er tot nader bericht geen WDC Competitie- en Bekerwedstrijden worden gespeeld. Vooralsnog zullen we de website niet aanpassen, dus de wedstrijden blijven nog op de originele speeldata staan. Wel zullen we de automatische check op zaterdagmiddag uitzetten die controleert of de wedstrijden op tijd ingevuld worden, zodat jullie geen automatische waarschuwingen toegedeeld krijgen.

We zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden en wanneer het weer mogelijk blijkt te zijn, zullen we bekijken hoe we de competitie kunnen hervatten. Daar zullen we jullie dan wederom via deze infomail over informeren.

Met vriendelijke groeten,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Zoals eerder vermeld, zouden wij als bestuur nog aanvullende informatie aanleveren over de genomen beslissingen omtrent het annuleren van seizoen 2019-2020. Nadat we zojuist onze eerste digitale bestuursvergadering hebben gehouden, zijn we tot de volgende besluiten gekomen.

Competitie
De competitie wordt dit jaar niet uitgespeeld. Er zullen geen kampioenen benoemd worden en er zullen geen promoties en degradaties plaatsvinden voor het volgende seizoen. Wanneer er voor het nieuwe seizoen toch extra promoties nodig zijn door het wegvallen van teams, dan zal dit gebaseerd worden op het gemiddelde puntenaantal dat is behaald over de gespeelde wedstrijden in 2019-2020.

Bekercompetitie
Ook de bekercompetitie zal niet worden uitgespeeld. In het volgende seizoen gaan we op dezelfde manier van start als het huidige seizoen.

Supercup
Aangezien beide competities niet worden uitgespeeld, zal de Supercup volgend jaar geen doorgang vinden.

Contributies
De contributie voor spelers die in het seizoen 2019-2020 lid waren, zal voor het volgende seizoen verlaagd worden tot €10,-. Aan alle andere aanmeldingen voor het nieuwe seizoen zal wel de volledige contributie gefactureerd worden.

Toernooien
Zowel de A-Ranking als de B-Ranking wordt geannuleerd. Op de buitentoernooien die binnen het seizoen 2019-2020 vallen, zullen geen WDC Rankingpunten meer behaald kunnen worden. Ook zal het WDC Masters toernooi geen doorgang vinden.

Feestavond WDC 35 jaar
Helaas zien wij ons genoodzaakt om de geplande feestavond op 20 Juni 2020 te annuleren. Een feestje willen we jullie echter niet onthouden, dus zal de feestavond een jaar later plaatsvinden op zaterdag 19 Juni 2021.

Mocht je na deze informatie nog vragen hebben, stel deze dan via info@wdc-darts.nl. Voor nu wensen we iedereen veel gezondheid toe en we hopen jullie volgend seizoen weer allemaal terug te zien.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Vanavond heeft de regering nieuwe maatregelen getroffen omtrent het coronavirus. Alle samenkomsten zijn verboden tot 1 juni, ook voor minder dan 100 personen.

Daardoor zijn wij als WDC genoodzaakt om alle activiteiten voor de rest van het lopende seizoen te annuleren. Zowel de competitie als de WDC Cup zullen per direct gestopt worden en niet meer worden ingehaald. Ook ons WDC Masters toernooi komt te vervallen.

We gaan zo spoedig mogelijk een digitale bestuursvergadering inplannen waar we de gevolgen van deze beslissing zullen bespreken. Daarna zullen we jullie hierover uitgebreid informeren. Logischerwijs kunnen we nu nog niet alle vragen beantwoorden, dus bewaar eventuele vragen tot na deze berichtgeving.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Door het nieuws dat gisteren naar buiten is gebracht, zijn we genoodzaakt om ook de reeds verzette speelweek 16 opnieuw te verplaatsen. Deze speelweek was verzet naar de eerste week van april, maar zal nu worden verzet naar de eerste week van juni. We verwijzen jullie naar het speelschema op de website voor de juiste data van de competitiewedstrijden.

Graag verzoeken we de teams, die nog een inhaalwedstrijd hebben staan in Maart, nogmaals om ook deze wedstrijd opnieuw in te plannen.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Naar aanleiding van de laatste berichtgeving omtrent het coronavirus hebben wij als WDC besloten om al onze activiteiten tot en met 31 Maart stop te zetten. Dit houdt in dat er in de gehele maand Maart geen competitie- en bekerwedstrijden worden gespeeld. Daarnaast zullen er op de toernooien die in onze agenda staan geen WDC rankingpunten te verdienen zijn. In deze e-mail zullen we verder toelichten wat dit concreet betekent.

Toernooien

Als WDC willen we al onze leden een eerlijke kans geven om rankingpunten te behalen. We willen mensen niet voor de keuze stellen om te kiezen voor hun gezondheid of voor de WDC rankingpunten. Daarom is besloten om geen rankingpunten toe te kennen aan de volgende toernooien:

 • 14 Maart - Open Colibri
 • 28 Maart - Musketiers Masters
 • 29 Maart - Kraenke Open

Of deze toernooien wel hun doorgang zullen vinden is volledig aan de organisatie van deze toernooien. Zodra bekend is welke toernooien niet doorgaan, zullen deze uit onze agenda geschrapt worden.

Competitie

Speelweek 16 is gedeeltelijk gespeeld. Enkel sommige (verzette) wedstrijden van de woensdag en de wedstrijden van donderdag en vrijdag zijn niet gespeeld. De wedstrijden uit deze speelweek krijgen allemaal een nieuwe datum toegewezen in de week van 1 April. Ook de verzette wedstrijden uit deze week zullen hier naartoe verplaatst worden:

 • Speeldag woensdag 11 Maart wordt verplaatst naar woensdag 1 April.
 • Speeldag donderdag 12 Maart wordt verplaatst naar donderdag 2 April.
 • Speeldag vrijdag 13 Maart wordt verplaatst naar vrijdag 3 April.

Speelweek 17 wordt verzet tot na het reguliere seizoen:

 • Speeldag maandag 16 Maart wordt verplaatst naar maandag 8 Juni
 • Speeldag dinsdag 17 Maart wordt verplaatst naar dinsdag 9 Juni
 • Speeldag woensdag 18 Maart wordt verplaatst naar woensdag 10 Juni
 • Speeldag donderdag 19 Maart wordt verplaatst naar donderdag 11 Juni
 • Speeldag vrijdag 20 Maart wordt verplaatst naar vrijdag 12 Juni

Speelweek 18 wordt verzet tot na het reguliere seizoen:

 • Speeldag maandag 30 Maart wordt verplaatst naar maandag 15 Juni
 • Speeldag dinsdag 31 Maart wordt verplaatst naar dinsdag 16 Juni
 • Speeldag woensdag 1 April wordt verplaatst naar woensdag 17 Juni
 • Speeldag donderdag 2 April wordt verplaatst naar donderdag 18 Juni
 • Speeldag vrijdag 3 April wordt verplaatst naar vrijdag 19 Juni

Alle overige verzette competitiewedstrijden die in Maart gepland waren zullen een nieuwe datum moeten zoeken die na Maart ligt. De betreffende teams zijn zelf verantwoordelijk om een nieuwe datum te prikken vòòr zaterdag 6 juni 2020. Graag de nieuwe datum doorgeven aan onze competitieleider.

WDC Cup

De laatste ronde voor de finaledag van de WDC Cup stond gepland van maandag 23 t/m vrijdag 27 Maart. Deze zal verplaatst worden naar maandag 18 Mei t/m vrijdag 22 Mei. Dit is de enige week waarop deze wedstrijden gespeeld kunnen gaan worden. Helaas is de donderdag in deze speelweek Hemelvaartsdag, dus we vragen de teams die op donderdag spelen om samen een goede datum in deze speelweek te vinden.

Het naar achteren verzetten van deze speelronde, houdt in dat ook de finaledag van de WDC Cup verzet zal worden. De nieuwe datum hiervoor is: Zondag 14 Juni.

Divisiekampioenschappen

Aangezien we genoodzaakt zijn om de bekerfinale te verzetten, zullen ook de divisie-kampioenschappen naar achteren verplaatst worden. De nieuwe datum hiervoor is: Zondag 28 Juni.

Samenvatting van bovenstaande wijzigingen

 • Er zijn geen WDC Rankingpunten te verdienen op toernooien t/m 31 Maart
 • Competitiewedstrijden van 11 Maart t/m 13 Maart worden verzet naar 1 April t/m 3 April
 • Competitiewedstrijden van 16 Maart t/m 20 Maart worden verzet naar 8 Juni t/m 12 Juni
 • Competitiewedstrijden van 30 Maart t/m 3 April worden verzet naar 15 Juni t/m 19 Juni
 • Inhaalwedstrijden die gepland zijn in Maart moeten een nieuwe datum zoeken tussen 1 April en 6 Juni
 • WDC Cup wedstrijden van 23 Maart t/m 27 Maart verzet naar 18 Mei t/m 22 Mei
 • WDC Cup finaledag verzet van 3 Mei naar 14 Juni
 • Divisiekampioenschappen verzet van 14 Juni naar 28 Juni

We doen ons best om de wijzigingen zo snel mogelijk door te voeren op onze website en rekenen op jullie begrip voor deze maatregelen. Bij vragen kun je contact opnemen met info@wdc-darts.nl.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Door de nieuwe berichtgeving omtrent het coronavirus hebben wij als bestuur besloten dat de wedstrijden in deze speelweek worden afgelast. Vanavond (12 maart) en morgen (13 maart) zullen er dus geen wedstrijden plaats vinden. We hopen dat jullie als leden zo snel mogelijk iedereen binnen je team op de hoogte brengen van deze afgelasting.

Daarnaast zullen wij vandaag een spoedvergadering inlassen om het vervolg van de competitie te bespreken. We zullen jullie na de vergadering op de hoogte houden over het vervolg van de competitie.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Zoals premier Rutte zojuist in een persconferentie heeft aangekondigd, wordt het voorlopig afgeraden om handen te schudden. Dit is een simpele maatregel die helpt bij het indammen van het coronavirus.

Bij deze vragen wij aan ieder van jullie om zowel voor als na de wedstrijden geen handen meer te schudden. "U kunt voetzoenen, u kunt elleboog stoten" zijn de alternatieven die de premier biedt, maar voorkom het contact met de handen.

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Beste leden,

Zoals bij iedereen bekend zal zijn, komt het Corona virus steeds dichterbij. Ook wij als WDC krijgen hier mee te maken aangezien onze activiteiten plaatsvinden in openbare gelegenheden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt het volgende over het bezoeken/organiseren van evenementen:

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Er is op dit moment geen reden om evenementen te vermijden of af te gelasten. Voor specifiek advies op lokaal niveau wordt geadviseerd contact op te nemen met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst en gemeente.

Als een bezoeker van het evenement in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied echter gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten), moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

Middels deze e-mail willen we jullie dan ook op de hoogte stellen dat wij vooralsnog geen extra maatregelen treffen omtrent de doorgang van de competitiewedstrijden. Dit houdt in dat de competitiewedstrijden gewoon door kunnen gaan. Mocht een team zich toch geroepen voelen om zich af te melden, dan zal dit afgehandeld worden volgens de reglementen en zal de wedstrijd reglementair gewonnen worden door het andere team.

We zullen de berichtgeving van het RIVM in de gaten te houden en wanneer nodig opnieuw een besluit nemen over het verloop van de competitie.

Voor meer informatie over het Corona virus verwijzen wij je graag naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/

Namens het bestuur,
Davy Cardinaal
Secretaris WDC

Contact

Secretariaat

Davy Cardinaal
info@wdc-darts.nl

Penningmeester

Ad Brekoo
penningmeester@wdc-darts.nl

Wedstrijdsecretariaat

Maik Brentjens
competitie@wdc-darts.nl

Toernooi Coördinator

Mandy Triekels
toernooien@wdc-darts.nl
commissies@wdc-darts.nl

Regioteam Coördinator

Martien van Kuijk
regioteam@wdc-darts.nl
cup@wdc-darts.nl

Adres

Weerter Darts Competitie

St. Willibrordusstraat 15 6031 CX Nederweert kvk nr.: 40177001